joi, 10 noiembrie 2016

Sfaturi date de MotoExpert la alegerea unei scoli de soferi

Oricine doreste sa urmeze o scoala de soferi incepe prin a se informa. Sursele de informare sunt multiple: prieteni, rude, informare on-line de pe diverse site-uri, bloguri... etc. Informatia este multa , toate scolile de soferi , de regula, au site-uri de informare si prezentare, care mai de care mai atragatoare... si, in final, utilizatorul se poate trezi in mare incurcatura. Din punctul de vedere al scolii de soferi MotoExpert, iata cateva idei de care puteti tine cont in alegerea scolii de soferi:
1. Verificati promovabilitatea scolii de soferi pe ultimi ani - sursa:http://www.topinstructoriauto.ro , unde veti gasi nu doar rata de promovabilitate a scolii ci si, promovabilitatea pe instructor. Evident ca un instructor cu o rata buna e de preferat. Un inconveniet la aceasta statistica este ca nu e realizata si pe categorii auto. Ar fi bine ca statistica sa fie facuta si pe categorii, deoarece promovabilitatea la categoriile A, C, E si D este cu mult mai mare (cel putin dubla) fata de categoria B. Asa ca un instructor ce pregateste cursanti cu precadere pentru una sau mai multe din categoriile A, C, E sau D, va avea o promovabilitate net superioara fata de un instructor auto ce scolarizeaza doar categoria B ! Ce am vrut sa arat este ca, nici statistica nu e relevanta daca nu e facuta cu precizie.
2. Nu marimea scolii de soferi conteaza ci calitatea personalului ei. Un instructor cu experienta si cu rezultate bune va sta la o scoala care il si motiveaza corespunzator, nu-l va interesa daca scoala are 30 de masini sau 3...
3. Tariful scolii nu ar trebui sa fie neaparat un criteriu de selectie, dar cereti toate detaliile : daca in pret este inclus combustibilul, daca pretul include si examenul cu politia etc.
4. Compatibilitatea dumneavoastra cu instructorul auto este deosebit de importanta. Suntem oameni si modul cum reusim sa comunicam este esential. Degeaba instructorul este bun, daca intre voi si el nu se produce acel "clik" - cursurile vor fi anoste si lipsite de placere. In asemenea situatii nu ezitati sa schimbati instructorul si daca scoala refuza acest lucru, schimbati scoala de soferi. Procedura nu e complicata, e legala si obligatorie pentru scoala, in momentul cand ati facut cererea de transfer!
5. Dupa terminarea orelor de pregatire practica obligatorii, incercati sa va evaluati cat mai obiectiv si daca e cazul, mai luati cateva ore suplimentare. Veti iesi mai ieftin asa decat daca picati traseul si faceti ore dupa aceea.
Am insistat mai mult pe pregatirea practica intrucat aici e promovabilitatea mai mica. Nu trebuie insa sa neglijati nici pregatirea teoretica, care evident este importanta si are rolul de a face cursantul sa inteleaga regulile dupa care se defasoara circulatia rutiera.
Speram ca va folosit articolul. Scoala de soferi MotoExpert va doreste sa alegeti intelept si ... Bafta la examen!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu